Читај ми!

Отклоњени кварови које је изазвао снег, села у ужичком крају добила струју

Села у ужичком крају која су због првог снега који је пао на Златибору и околини имала проблема са снабдевањем електричном енергијом добила су струју током поподнева.

Све екипе ЕПС-а из ужичког краја биле су на терену, а у отклањању кварова и чишћењу терена испод далековода и ниско напонске мреже помогли су им ватрогасци и спасиоци.

Већина кварова отклоњена је пре подне, а нешто касније су у рад пуштена и преостала два далековода - ужички ка Пониквама и бајинобаштански од Пилице ка Злодолу.

Проблеме са снабдевањем електричном енергијом у ужичком крају изазвао је први снег, а око 4.000 домаћинстава није имало струју.

До обуставе електричне енергије дошло је због кидања жица на далеководима, које је условио тежак мокар снег, рекли су надлежни из Електродистрибуције Ужице.

Снег је изазвао и проблеме у саобраћају на Златибору, где су у понедељак шлепери са летњим гумама и без зимске опреме сатима стајали попречени на прилазу планини.

На магистралном путу Ужице - Златибор саобраћај су данас зауставиле и краве које излазе на пут и лижу со.

Снежни покривач формиран је и на Тари, Дебелом брду, Кадињачи, Старој планини. Прве пахуље пале су и у Пожеги, Краљеву, Куршумлији и на Косову и Метохији.

"Путеви Србије" упозоравају да су поједини путеви мокри и да има снега до пет центиметара на подручју Сјенице, Новог Пазара, Рашке, Ужица, Ваљева, Зајечара, Београда. Екипе путара су на терену.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво