Читај ми!

Део Србије под снегом, проблеми у снабдевању струјом у ужичком крају

У Србији су се забелели врхови Старе планине, Златибора, Копаоника, прве пахуље пале су и у Пожеги, Краљеву, Куршумлији и Грачаници. Око четири хиљаде домаћинстава остало је без струје у ужичком крају.

Због падавина, углавном су клизави коловози на путевима широм Србије.

Први снег донео је проблеме са снабдевањем електричном енергијом у ужичком крају, где тренутно струју нема око 4.000 домаћинстава.

До обуставе испоруке електричне енергије дошло је због кидања жица на далеководима, које је условио мокар снег, кажу надлежни из Електродистрибуције Ужице.

Ноћашња снежна вејавица и влажан снег изазвали су јутрос проблеме у снабдевању струјом у планинским селима Ужица и Бајине Баште.

Већина кварова је отклоњена пре подне, а ускоро се очекује и пуштање у рад преостала два далековода – ужичког ка Пониквама и бајинобаштанског од Пилице ка Злодолу.

Све екипе ЕПС-а из ужичког краја су на терену, а у отклањању кварова и чишћењу терена испод далековода и нисконапонске мреже помажу им ватрогасци и спасиоци. Они су за сада успели да санирају добар део кварова на ужој територији Бајине Баште и Ариља.

Снег је изазвао и проблеме у саобраћају на Златибору, где је пало око 20 центиметара снега. 

Киша је пала на целој територији Расинског округа, код Ћелијског језера провејава снег. На  Копаонику је пало 14 центиметара снега, на Јастрепцу око пет.

На Копаонику дува и јак северни ветар.

Снежни покривач формиран је и на Тари, Дебелом брду, Кадињачи, Старој планини. 

Екипе путара су на терену, прилази зимским туристичким центрима су проходни, а обавезна је употреба зимске опреме на саобраћајницама које воде ка планинама.  

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво