Читај ми!

Дачић: Ово су за СПС дани жалости за Милутином Мркоњићем

За Социјалистичку партију Србије ово су дани жалости за великом легендом, историјском личношћу нашег друга Милутина Мркоњића, али и дани када смо свесни радости што смо имали једну такву величину међу нама, изјавио је лидер СПС Ивица Дачић, након што се у седишту странке у Београду уписао у Књигу жалости поводом смрти почасног председника те странке.

Ивица Дачић је најавио да ће поводом смрти Милутина Мркоњића, почасног председника СПС-а данас у свим одборима те странке широм земље бити отворене књиге жалости.

"Ми смо у обавези да чувамо успомену на Милутина Мркоњића зато што је то био племенит човек који је био, пре свега стручњак, а не политичар, који је живео за своје пројекте, и који је много тога урадио за нашу земљу и народ. Да не говорим колико је био веран и људима са којима је некада радио, укључујући и бившег председника СПС и председника Србије Слободана Милошевића и његову породицу", нагласио је Дачић.

Истакао је да је Мркоњић исто тако био је одан и млађима, да је волео да их саветује и да им је давао подршку у најтеже време, када су се борили за опстанак партије после 5. октобра 2000.

"У том смислу то је заиста велики губитак за нашу партију, али и велика обавеза да наставимо његовим путем. Ми смо донели одлуку да оснујемо политичку школу за младе људе која ће носити име Милутина Мркоњића", објавио је Дачић.

Захвалио се свима који су СПС-у изразили саучешће и позвао све социјалисте који су га поштовали да дођу на комеморацију и сахрану и да се на достојанстрвен начин опросте од њега.

Како је најавио председник СПС, у четвртак у 11 сати биће одржана комеморација Милутину Мркоњићу у Скупштини Србије, а у 15 сати почасни председник и један од оснивача СПС-а бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на београдском Новом гробљу.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво