Читај ми!

"Братољуб" отворен за саобраћај

Мост "Братољуб" отворен је за саобраћај, као и заједнички гранични прелаз између Љубовије и Братунца у Републици Српској. Држава Србија је финансирала изградњу моста и завршила га пре четири године, а гранични прелаз и царински терминал финансирала је Босна и Херцеговина.

Mост је дуг 227 метара, има и пешачке и бициклистичке траке. Заједнички прелаз има две улазне и излазне траке.

Кроз интегрисани гранични прелаз први су прошли министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и Војин Митровић, министар комуникација и транспорта БиХ.

"Ово је један од показатеља на чему и сви други у регији треба да уче како се добросуседски односи граде, како се унапређују, како одређени конфликти ако постоје, могу уз дијалог да се реше. Први је интегрисани, заједнички између Србије и БиХ, сви гранични прелази који буду грађени између РС и БиХ у наредном периоду предвиђени су као интегрисани, то значи да пре свега проток робе, путника, капитала између две државе, регије, општине, тече уз само једно задржавање, једну проверу", поручио је Митровић.

Александар Вулин је поручио да нас Дрина "дели онолико колико ми допустимо да нас дели".

"Мора да нас споји, са обе стране живимо исти, радујемо се истим стварима, верујемо у мир и надамо се да ће ова деца коју сте данас довели, на чему сам вам бескрајно захвалан, расти у бољим врменима него што смо расли ми, а овај мост је нада. Немој да ми неко замери на овоме што говорим – кад год причамо о Европи, кажемо Европа без граница, па што онда међу Србима мора да буде граница", каже Вулин.

За становнике средњег Подриња ово је велики дан, јер су на ово чекали деценију и по. Преко Дрине сваки дан од Љубовије до Братунца реку пређе 5.000 људи. Са отварањем овог моста мештани очекују и лакши живот и економски просперитет.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво