Читај ми!

Политичари и пријатељи се опраштају од Мркоњића: Волео је Србију више од свега

Државни и политички званичници и пријатељи опраштају се од Милутина Мркоњића, народног посланика и почасног председника Социјалистичке партије Србије, који је преминуо у Београду у 80. години.

Председник Србије Александар Вучић је рекао да га је изузетно погодила вест о смрти Милутина Мркоњића.

"Изузетно ме је погодила вест о смрти Милутина Мркоњића, човека који је на свој јединствени начин посветио живот грађењу боље Србије. Остаће упамћен као изузетан професионалац, колега и човек који је више од свега волео Србију. Нека почива у миру", објавио је председник Србије на свом профилу на Твитеру.

И министар просвете и Мркоњићев страначки колега Бранко Ружић опростио се од почасног председника СПС-а.

"Легенда, великог срца, саткан од емоције, грубе појаве, најнежније душе, светионик и оријентир, патриота, градитељ, социјалиста, шмекер, господин, љубитељ спорта, кафане, твоја псовка је била лековита, животна парола је била едукација. Наш други родитељ. Одлазиш у вечност", написао је Ружић на Твитеру.

Потпредседник СПС-а Александар Антић поручио је да је одласком Милутина Мркоњића Србија изгубила великог човека, градитеља и патриоту, чији је рад био инспирација за целу нацију, нарочито у најтежим данима,.

"Нарочито је била привилегија имати за пријатеља човека као што је био наш Мрка. Велики шмекер, симбол једног времена, очинска фигура за све нас млађе. Остајемо му вечно дужни да остваримо његове идеје и да градимо Србију најбоље што умемо и без одмора" навео је Антић у изјави.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво