Читај ми!

Нови начелник Војне академије пуковник Срђан Благојевић

На свечаности у касарни "Генерал Јован Мишковић“ на Бањици, обављена је примопредаје дужности начелника Војне академије између пуковника, досадашњег вршиоца дужности Аце Ранђеловића и Срђана Благојевића.

"Данас присуствујемо примопредаји дужности што је много више од форме. Данашње време указује да се све оно што знамо о ратовању, све оно што знамо о војним вештинама и војсци уопште мења и да ће нова знања, нове вештине и наука бити најбољи штит и мач у наредном периоду", истакао је министар одбране Небојша Стефановић на примопредаји дужности начелника Војне академије.

Он је захвалио пуковнику Аци Ранђеловићу на његовом великом раду током обављања дужности начелника Војне академије и честитао новом начелнику Срђану Благојевићу.

Стефановић је подсетио да је на Војној академији велики Јован Мишковић био предавач Живојину Мишићу, Радомиру Путнику, Петру Бојовићу и Степи Степановићу и да је био  горостас напретка Српске војске и њене модернизације.

"Морамо да будемо ти који воде напред, који фактички новим знањем и вештинама наоружавају нашу војску. Само тако ће наша војска бити ефикасна, спремна да брани отаџбину у сваком тренутку и да покажемо колико та униформа коју носите на себи и знамења Србије значе и за српски народ и за вас лично", истакао је министар.

Стефановић је професорима Војне академије захвалио на великом труду.

Поручио је кадетима да негују љубав према отаџбини.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво