Читај ми!

Туристички ваучери и следеће године, зашто изабрати зиму у Србији

Туристичка организација Србије креће са кампањом која би требало да привуче што више домаћих и страних туриста да зиму проведу у Србији. Нови смештајни капацитети отварају се и у нашим бањама и на планинама. У привлачењу туриста помоћи ће и туристички ваучери, којих ће бити и следеће године, каже директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић.

До 2019. године и пандемије коронавируса, педесет одсто туриста у Србији су били домаћи туристи. Сада тај проценат износи готово 70 одсто, а Туристичка организација Србије (ТОС) води паралелну кампању како би их привукла у што већем броју.

У томе помажу и ваучери, који су најављени и за следећу годину, каже директорка ТОС-а Марија Лабовић.

"Сваке године се тражи још више ваучера. То је добра субвенционисана мера јер је додатно скренула пажњу туристима на Србију као дестинацију и надоместила трошак", рекла је Лабовићева.

Истиче да сутра креће промотивна кампања "Бирам срцем, бирам зиму у Србији", а у фокусу су планински центри, али и бање.

"Део кампање су и бање, јер има оних који мање воле активан одмор какав промовишемо на планинама", наводи Лабовићева.

Додаје да је отворено неколико нових хотела, како у бањама, тако и на планинама, а реновирани су и стари капацитети.

Познати амерички туристички портал Conde Nast Traveller уврстио је Србију међу 20 земаља које треба посетити следеће године. 

"То буди велики оптимизам нарочито у овим тешким врменима, када је на глобалном нивоу број туриста опао за 70 процената", рекла је Лабовићева истичући да је овај портал истакао Србију као земљу активног одмора, културно-историјског наслеђа и квалитетне гастрономије.

Туристичка грана је много претрпела последње две године и мора брзо да се прилагођава свим мерама које ступају на снагу. Лабовићева истиче да су многи смештајни капацитети сертификовани као чисти и сигурни - што потврђује да испуњаваju не само законске мере у нашој држави, већ и додатне мере које су на снази у свету.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво