Читај ми!

Министар Стефановић уручио указе о унапређењима и постављењима

Министар одбране Небојша Стефановић уручио је указе председника Републике Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности официра Војске Србије. Честитајући им нове чинове и нове дужности, Стефановић је истакао да је реч о правим војницима који одано служе нашој отаџбини и који су то својим резултатима и те како заслужили.

У чин генерал-потпуковника унапређен је генерал-мајор Желимир Глишовић, док је пуковник Радивоје Анђелковић унапређен у чин бригадног генерала, који је и постављен на дужност начелника Управе за војно здравство.

Пуковник Миле Витезовић постављен је на дужност начелника Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије, а на дужност начелника – декана Војне академије постављен је пуковник Срђан Благојевић.

Генерал-потпуковник Желимир Глишовић рођен је 1965. године у Новом Пазару. У професионалној војној служби је од 1988. године. У чин генерал-мајора унапређен је 2015. године. Завршио је Војну академију 1988. године, Генералштабну школу 1998. и Генералштабно усавршавање 2005. године. На дужности је начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба, а обављао је и дужности заменика команданта Копнене војске и команданта Треће бригаде Копнене војске.

Бригадни генерал Радивоје Анђелковић рођен је 1970. године у Сиску. У професионалној војној служби је од 1996. године, а у чин пуковника унапређен је 2015. године. Завршио је Ветеринарски факултет 1996. године, магистеријум ветерине 2002. године, докторат ветеринарских наука 2007. године, а Високе студије безбедности и одбране 2017. године. Обављао је дужности начелника Одељења за ветеринарство у Управи за војно здравство, начелника реферата у Управи за војно здравство и начелника Реферата у Гардијској бригади.

Пуковник Миле Витезовић рођен је 1971. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1994. године. У чин пуковника унапређен је 2014. године. Завршио је Војну академију 1994. године, Командноштабно усавршавање 2008. године и Генералштабно усавршавање 2013. године. До сада је био на дужности начелника Одељења за телекомуникационо-информатичко обезбеђење Управе за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба, а обављао је дужности начелника Одсека за телекомуникациони систем и интеграцију у Управи за телекомуникације и информатику (Ј-6) Генералштаба и заменика команданта Другог центра за стационарне везе Бригаде везе.

Пуковник Срђан Благојевић рођен је 1980. године у Лесковцу. У професионалној војној служби је од 2003. године. У чин пуковника унапређен је 2021. године. Завршио је Војну академију 2003. године, Специјализацију из контратероризма и организованог криминала 2005. године, магистеријум друштвених наука 2008. године, а докторат друштвених наука 2011. године. До сада је био на дужности продекана – наставника Продеканата за наставу Деканата Војне академије Универзитета одбране Министарства одбране.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво