Читај ми!

Вежба "Систем 2021" широм Србије, 8.000 учесника на више од 50 локација

На више од 50 локација одржана је тактичка вежба система заштите и спасавања у Републици Србији "Систем 2021". Спасавање услед поплава, након земљотреса, пуцања бране, цурења гаса и техничко-технолошких несрећа приказано је на вежби коју је министар унутрашњих послова Александар Вулин оценио као успешно изведену. Србија може да буде мирна и сигурна, јер има ко да брине о њој чак и у тренуцима највећих катастрофа, поручио је Вулин.

Србија је први пут у овом обиму и формату проверила како би се реаговало на ситуацију праве катастрофе која би се дешавала на читавој територији земље. 

Вежба која се први пут од времена бивше СФРЈ изводила у оваквим размерама и формату истовремено је одржана на 50 локација – 24 града и 26 општина у Републици Србији.

Током вежбе субјекти из система заштите и спасавања показали су спремност и садејство у одговору на елементарне непогоде и техничко-технолошке несреће.

У вежби је учествовало око 8.000 људи, припадника Сектора Министарства унутрашњих послова за ванредне ситуације, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, Војске Србије, Горске службе спасавања, јединице локалне самоуправе, водопривредних предузећа, посебних организација и органа.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво