Читај ми!

Ружић: Још 2.500 нових радних места у просвети

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је са представницима репрезентативних синдиката и најавио им да ће се у наредном периоду расписати конкурси за запослење 2.500 људи на неодређено.

Бранко Ружић је истакао да ће Влада Србије, а посебно Министарство просвете, науке и технолошког развоја, радити на решавању и других проблема који ће допринети побошљању положаја просветних радника.

Представници синдиката казали су како је од великог значаја да се спроведе реформа система плата или обезбеди повећање плата, саопштило је Министарство просвете.

Државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић рекао је да се може очекивати краткорочно повећање плата у просвети, али и да је захваљујући дигитализацији финансијског система могуће боље сагледати и ефекте реформе.

"У том контексту, све смо ближи одлуци да се са реформом крене, а која не би угрозила достигнуте резултате у погледу БДП-а", рекао је Стевановић.

Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије и Славко Дерењ из УГСПР Независност.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво