Читај ми!

Потписан уговор са Аном Рмуш, добитницом стана у игри "Узми рачун и победи"

Добитница главне награде у претпоследњем извлачењу игре "Узми рачун и победи", Ана Рмуш из Врбаса потписала је уговор о власништву двоипособног стана у насељу Земунске капије. Наградну игру организује Влада Србије, а ресорни министар оцењује да је увођење електронске фискализације одлучујући корак у борби против сиве економије.

Жута коверта, коју је у сандуче убацио њен трогодишњи син, променила је живот самохраној мајци из Врбаса.

"Морам признати да мења у потпуности и да ми је дошло у право време с обзиром да немам решено стамбено питање. Треба се борити се против сиве економије. Као правник знам колико је то битно. Увек инсистирам да добијем фискални рачуни, а морам признати да нисам имала никаквих проблем да и добијем", рекла је Ана Рмуш, добитница стана " Узми рачун и победи 2021".

Уз нове касе, већ од 1. новембра фискални рачуни биће у тренутку издавања видљиви и порезницима. Замену фискалних уређаја финансира држава. Пријављивање за субвенције траје до краја јануара, а до сада се пријавило око 15.600 привредника.

"Сто евра по продајном месту и додатних сто евра по фискалној каси. У понедељак ћемо већ исплатити прве субвенције, рекао сам нећемо чекати јануар", истиче Синиша Мали, министар финансија.

Са новом фискализацијом у плану је и електронска наградна игра са QR кодовима, а ове суботе је финално јесење извлачење папирних рачуна. До сада је стигло више од 12 и по милиона коверата.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво