Читај ми!

Момировић уручио кључеве станова за 106 породица у Краљеву

У оквиру Пројекта стамбене обнове од последица земљотреса, у Краљеву је 106 породица добило кључеве станова. Вредност радова је више од два милиона евра. Министар грађевинарста, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић најавио је да ће у наредном периоду бити изграђени станови за још 266 породица.

Министар грађевинарста, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић уручио је са градоначелником Краљева Предрагом Терзићем кључеве станова за 106 породица у оквиру Пројекта стамбене обнове од последица земљотреса у том граду, саопштило је ресорно Министарство.

Завршени станови су део прве фазе обнове, а вредност ове фазе радова је 2.171.700 евра.

Целокупан пројекат, чији је циљ пружање трајних стамбених решења за породице чији су станови оштећени током земљотреса 2010. године, финансиран је из зајма Развојне банке Савета Европе (CEB и буџетских средстава града Краљева.

Пројекат се реализује сукцесивно, у три фазе, наводи се у саопштењу.

Министар Момировић обишао је завршене станове и разговарао са будућим станарима, који нису крили радост што ће после више од десет година напокон решити своје стамбено питање.

"Сто шест породица ће коначно после једне деценије од земљотреса који је погодио овај град, али и више деценија колико живе у заиста неусловним условима, добити пристојне станове, на доброј локацији у великом граду'' рекао је Момировић.

Станови за још 266 породица

Најавио је да ће у наредном периоду бити изграђене три зграде за још 266 породица.

"Морамо да максимално убрзамо не само грађевинску процедуру и изградимо те зграде, него и све административне процедуре како би ти људи добили свој дом и могли да планирају своју будућност коју су заслужили пре више од десет година'' казао је Момировић.

Министар је истакао да је станоградња само један пројекат које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре реализује у Краљеву, и подсетио да је пре мање од годину дана почела изградња Моравског коридора, где се за пар месеци завршава првих шеснаест километара којим ће се спојити Коридор десет са Крушевцом.

Гради се такође и нова полетно-слетна стаза на аеродрому Морава у Лађевцима, као и станови за припаднике служби безбедности.

",Сви они људи који су деценијама живели у малим становима и у својим становима нису имали основно за живот, где је постојао један тоалет за читав спрат, данас захваљујући Развојној банци Савета Европе, председнику Републике Србије, Влади Србије, ресорном министарству, ови људи могу да имају живот достојан човека'' рекао је градоначелник Терзић.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво