Читај ми!

Протест адвоката испред седишта Адвокатске коморе, Управни одбор изгласао дводневну обуставу рада

Адвокати Србије окупили су се у центру Београда, испред седишта Адвокатске коморе Србије, где се одржала седница Управног одбора на којој се разматрала обустава рада због става Врховног касационог суда о банкарским поступцима у обрачунима накнада за кредите грађанима. Управни одбор изгласао је дводневну обуставу рада.

Управни одбор Адвокатске коморе Србије изгласао је на предлог председнице Јасмине Милутиновић дводневну обуставу рада адвоката 20. и 21. октобра, објављено је на Твитер налогу коморе.

Члан УО Адвокатске коморе Србије Драгослав Љубичановић рекао је претходно на протесту да ће пренети став окупљених адвоката, наводећи да се ставом Врховног касационог суда (ВКС) покушава изменити пракса у поступању судова. 

"То је доказ правне несигурности, то је оно због чега грађани стрепе", рекао је Љубичановић и поручио да "ако улазимо у обуставу, онда нема бушења".

Адвокат Раде Цвијетић навео је пример да постоји 30.000 правоснажних пресуда против банака за незакониту наплату трошкова обрада кредита и осигурање НКОСК-а, а да постоји два пута више првостепених пресуда против банака.

Адвокат Мирослав Живковић именовао је чланове УО Адвокатске коморе Србије који су против обуставе рада адвоката.

Глумица Светлана Бојковић подржала је протест адвоката "у борби за независно правосуђе", док су адвокати, који протестују у Дечанској улици у Београду, пренели вести са седнице Управног одбора Адвокатске коморе Србије да се предлаже обустава рада у среду и четвртак.

"Дошла сам да вас подржим, наше грађане који живе у страху, сваки дан их дочекују нове неугодности, да не кажем пљачка", рекла је Бојковићева.

Као грађанке, имате моју подршку, безрезервну, рекла је Бојковићева.

Адвокати који протестују испред седишта Адвокатске коморе Србије чекају одлуку Управног одбора о обустави рада.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво