Читај ми!

Радио Београд отвара Студио 13 – најсавременија опрема за 97. рођендан

Радио Београд, у склопу обележавања 97. рођендана, отвара нови Студио 13 са најсавременијом дигиталном опремом за снимање и монтажу звука.

Најсавременији дигитални студио, који задовољава све светске стандарде, биће у 14 часова свечано пуштен у рад у Радио Београду.

Студио 13, који је настао спајањем два студија, биће свечано отворен, реглер ће свечано подићи наш генерални директор Драган Бујошевић.

У новом простору смештена је тонска режија, студио, "глува соба" и машинска соба. Цео простор је грађевински, архитектонски и акустички промењен и прилагођен новом добу.

Зорана Бојичић, директорка технике и продукције Радио Београда каже да је Студио 13 последњи који Радио Београд пушта у склопу дигитализованих технолошких режија намењених музици.

"Пре тога смо пустили у рад Студио 6, затим студио на Коларцу. Тај процес дигитализације смо, што се тиче музике завршили овим студијом, који је намењен снимању народне музике и народних песама. Очекујемо да овде буде једна нова музичка сцена за тај жанр музике и да наш архив буде много богатији снимцима из овог студија", рекла је Бојичићева.

Додала је да је студио у рангу најбољих у овом делу Европе.

"Стога не очекујемо ништа мање од производа из овог студија осим да буду изузетни и да наши слушаоци и гледаоци телевизије примете разлику у звуку", истакла је Бојичићева и напоменула да је студио рађен у отежаним околностима епидемије.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво