Читај ми!

Дан жалости у Алексинцу због смрти породице Ђокић

На територији општине Алексинац данас је Дан Жалости, који је председник општине Далибор Радичевић прогласио поводом трагедије у којој су животе изгубили чланови породице Ђокић.

Како се наводи на сајту Општине Алексинац, органи и организације, као и друга правна лица која истичу заставу, дужна су да у време Дана жалости заставу Републике Србије спусте на половину јарбола, односно копља.

У образовним установама Дан жалости обележава се минутом ћутања на првом часу наставе, а програм наставе музичког образовања прилагођава се Дану жалости.

Дан жалости у спортским халама, стадионима и игралиштима обележава се спуштањем на пола јарбола или пола копља заставе Републике Србије и застава спортских клубова.

За време дана жалости је забрањено емитовање забавне и народне музике, односно одржавање програма забавног карактера на јавним местима.

Тела трочлане породице Ђокић - Горана, Гордане и њихове ћерке Лидије пронађена су 2. октобра у атару Моравца, села у општини Алексинац, након вишедневне потраге.

Одбукцијом њихових тела утврђено је да су убијени из ватреног оружја, изјавио је недавно помоћник директора Завода за судску медицину Миодраг Здравковић.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво