Читај ми!

Дачић: Станковића памтимо као великог стручњака и патриоту

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изразио је најдубље саучешће поводом смрти председника Координационог тела Владе Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу др Зорана Станковића.

"Са великом жалошћу примио сам вест о одласку Зорана Станковића, нашег врхунског патолога, професора и јавног функционера. Овај велики стручњак и патриота остаће нам у дубоком и драгом сећању као човек који је све своје знање и рад ставио у службу свог народа, нарочито у тешким временима", навео је Дачић.

Дачић је истакао да ће Станковићева скромност, посвећеност раду и својим високим дужностима које је обављао остати као инспирација свима који су с њим сарађивали.

Бивши министар здравља и одбране, патолог Зоран Станковић преминуо је јуче у 67. години.

Током каријере био је министар здравља и одбране у Влади Србије и министар одбране Србије и Црне Горе, а почетком новембра 2012. именован је за шефа Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу.

Завршио је Медицински факултет у Нишу 1980. године, а докторирао је 1997. године. Специјализацију за судску медицину и патологију завршио је на ВМА, а у чин генерал-мајора је унапређен 2001. године.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво