Читај ми!

Конференција свих адвоката одлучује о ставу Врховног касационог суда

Управни oдбор Адвокатске коморе Србијe одлучио је да закаже конференцију свих адвоката у Србији како би се адвокатура јединствено одредила према правним ставовима Грађанског одељења Врховног касационог суда (ВКС) које сматра спорним.

Грађанско одељење Врховног касационог суда донело је 16. септембра правни став, односно допуну мишљења у вези са наплатом обраде трошкова кредита и став у вези са правом банке да наплати клијенту премију осигурања кредита, што је спорно за адвокатуру, која већ три седмице негодује уз уличне протесте тврдећи да су ови ставови донети у корист банака, а на штету грађана.

Према овим ставовима, грађани би почели да губе већину спорова против банака, које су до сада махом добијали, а трошкове поступка су наплаћивали њихови адвокати који их у њима заступали.

Танјугу је у Адвокатској комори Србијe речено да је вечерас Управни одбор те коморе одбио предлог за ступање у дводневни штрајк, већ је одлучио да о овим питањима сазове конференцију свих адвоката у Србији, као и скупштину АКС, коју чине делегати регионалих комора.

Датуми конференције и скупштине биће накнадно одређени.

Високи савет судства претходно је поново негодовао због "континуиране кампање непримереног утицаја на правосуђе" која је, тврде, почела након допуне правног става Врховног касационог суда.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво