Читај ми!

Почела Недеља са архитектуром – изложени студентски радови и издања факултета

На Архитектонском факултету Универзитета у Београду – Недеља са архитектуром. Од вечерас до 1. октобра и свечаног пријема бруцоша биће одржани бројни програми. У слушаоницама и холовима изложени су студентски радови и издања тог факултета. Изложба је први пут отворена за јавност.

На Архитектонском факултету истичу 170 година дугу традицију школовања архитеката.

"За то време са Архитектонског факултета изашла су капитална имена српске архитектуре и српске културе, изашао је феномен београдске школе архитектуре међународно признат", истиче проф. Владимир Лојаница, декан Архитектонског факултета Универзитета у Београду.

Манифестација садржи бројне програме оријентисане ка информисању јавности о образовном процесу и истраживањима у области архитектуре које факултет спроводи.

"Ова изложба ми се јако свиђа, мало ме плаши, не знам да ли ћу успети да постигнем све што људи овде постижу, али видећемо", каже Ивана Артиновић, бруцош Архитектонског факултета.

"Веома сам задовољна. тешко је, напорно, доста мора да се ради. Али је најлепши тренутак када видим резултате свога рада, када буде нека изложба и кад видим своју макету и пројекат", додаје Андреа Ђорђевић, студенткиња треће године Архитектонског факултета.

"Први пут смо упутили позиве свим заинтересованим средњим школама у намери да кроз изложбу покажемо, отворимо врата факултета и покажемо наставни процес и унапред покушамо да заинтересујемо будућу студентску популацију", наводи професор Лојаница.

На крају Недеље са архитектуром је и свечани пријем бруцоша. По традицији првог октобра уз симболичан пакет за почетак школске године.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво