Читај ми!

Скуп у САНУ - Образовање приоритет у стратешким пројектима

Стање, перспективе и улога образовања у развоју Србије - тема је дводневног скупа који се одржава у Српској академији наука и уметности. За развој образовања, најважнији је континуирани рад, али и озбиљна реформа од предшколског образовања до доктората.

У стратешким пројектима, приоритет припада образовању. И сви смо дужни да на изазове времена спремамо одговоре, кажу у Дому знања, науке и уметности.

"Врата Српске академије наука и уметности отворена су за сасадњу и по овом и по другим питањима. И нису ни била ограничена само за чланове САНУ", рекао је Владимир Котић, председник САНУ.

"Само у сазвучју свих елемената које чине живот једног човека и једног друштва ми можемо говорити о образовању, тј. о формирању бића и појединца, етоса и народа", каже патријарх Порфирије.

Зато је пре свега потребан континуитет у раду, али и реформе постојећег система високог образовања.

"То значи мењање кадровске политике, то значи примање наставника и начин финансирања универзитета", каже академик Владица Цветковић.

Прво морају да се реконструишу национална тела, Национални савет за високо образовање, списак рецензената, да се мора заоштрити критериј", каже професор Иван Ивић.

Државни секретар Министарства просвете Маријана Дукић Мијатовић каже да је то министарство спремно да прихвати сваку конструктивну критику која ће довести до што бољих решења, како би се обезбедио просперитет.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво