Читај ми!

Вакцинација против сезонског грипа – како се пријавити

Уз имунизацију против коронавируса, почиње и вакцинација против сезонског грипа. Сви који желе да приме вакцину против те болести могу да се пријаве преко портала е-Управе. Вакцинација почиње 15. октобра.

Сви који желе да се пријаве за вакцину против сезонског грипа морају да попуне упитник и поднесу захтев.

Директор Канцеларије за е-Управу Михаило Јовановић каже за РТС да је потребно да грађани на порталу е-Управе искажу интересовање, да је то једноставна пријава, а да ће од 15. октобра, када почне вакцинација, добијати позиве преко СМС-а и имејлова, као и за вакцину против коронавируса.

Наводи да се до сада пријавило око 3.500 грађана.

"У складу са препорукама које је дао Институт за јавно здравље ‘Батут‘ приоритетна група за вакцинацију против сезонског грипа су они грађани који су старији од 60 година и грађани који имају хронична обољења", навео је Јовановић.

На питање где ће се обављати вакцинација против сезонског грипа, Јовановић каже да је идеја да се искористи исти механизам као и код вакцинације против коронавируса.

"То значи да ћемо радити на свим пунктовима где се ради и вакцинација против коронавируса – у домовима здравља и тамо где су остали масовни пунктови. Грађани ће добијати тачно позив где ће бити специфицирано и време када треба да дођу и место где треба да дођу", закључио је Јовановић.   

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво