Читај ми!

"Небески мост 21" – заједничка вежба српске и америчке војске

Припадници српске и америчке војске учествовали су на војном полигону "Међа" код Ниша у заједничкој вежби "Небески мост 21". Наша војска жели да сарадњом са америчком војском повећа оспособљеност за мултинационалне операције.

У заједничкој вежби учествовали су припадници наше 63. падобранске бригаде и 173. падобранске бригаде америчке војске. Заједнички задатак био је снабдевање угроженог становништва из ваздуха.

"Наш циљ је да учимо од најбољих војски на свету, да учинимо све да наши војници буду још бољи. Циљ је да наша војска буде најснажнија у региону, не да би било кога угрозила или претила, већ управо да би била заштита своје земље", рекао је министар одбране Небојша Стефановић.

На вежби је учествовало 150 америчких и стотинак српских војника. За падобранске скокове и десантирање терета коришћени су авиони Ан-26 и амерички "Херкулес Ц-130 ".

"Скај бриџ или Небески мост буди сећања на херојску сарадњу наших народа који су направили ваздушни мост за време борбе против силе осовине 1944. године", изјавио је Ентони Годфри, амбасадор САД у Србији.

Две војске на овај начин обележавају велики јубилеј – 140 година од успостављања дипломатских односа између двеју држава.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво