Читај ми!

Приказ наоружања на Ушћу - шта све грађани могу да виде

У склопу обележавања Дана националног јединства, Министарство одбране и Војска Србије на Ушћу организовали су приказ наоружања и војне опреме са више од 130 борбених и неборбених система.

Београђани и њихови гости могу да виде оружје и опрему коју је војска набавила у последњих неколико година, овај техничко тактички збор трајаће до 18 часова.

Посебан акценат је на производима домаће одбрамбене индустрије, попут хаубице "нора", ПВО система "ПАСАРС", борбених оклопних возила "лазар" и "милош", као и на новим пројектима. Ту су и чувени ПВО систем "Панцир", тенк Т 72 МС, хеликоптери "ми-35", "ми-17", школски авион "ласта", беспилотне летелице, итд...

На штанду Војне академије посетиоци имају јединствену прилику да се опробају у гађању ваздушном пушком.

Тактичко технички збор обилазе председник Србије Александар Вучић, министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералшатаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Ово је први догађај којим је почело обележавање Дана националног јединства, а касније у току дана, на више пунктова у граду предстоји разновстан културно- уметнички програм.

Најпре ће се на Калемегдану чути почасни плотуни, а затим ће се различите колоне учесника полако спајати, кренуће се од споменика Војводи Вуку, друга колона од споменика Његошу, ка кнезу Михаилу.

Те три спојене колоне разних ученика сусреће се на Славији са оном која је пошла од споменика вожду Карађорђу, да би се сви на крају упутили ка споменику Стефану Немањи, где ће бити централна манифестација.

Биће коњаника, хеликоптера, различитих ношњи, песама, музике...

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво