Читај ми!

Први пут се слави Дан српског јединства, слободе и националне заставе – како ће изгледати манифестација

Секретар Секретаријата за ванредне ситуације Града Београда Дарко Главаш објаснио је за РТС како ће сутра у Београду бити прослављен Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Бројне улице у Београду биће сутра затворене због централне прославе Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Пошто је централни део прославе на Савском тргу, код споменика Стефану Немањи, Дарко Главаш рекао је да је тај трг затворен сада и да ће тако остати још 28 сати за прилазак од Славије због поставке техничких елемената.

Према његовим речима, измене у режиму саобраћаја почеће сутра од 13 часова.

"Центар града ће бити сукцесивно затваран од 17 часова, како колоне буду пролазиле, улице ћемо отварати. Правац од хотела Београд ка споменику Стефану Немањи ће и даље остати затворен и кад отворимо Савски трг због инсталација", навео је секретар за ванредне ситуације.

Када је реч о самој манифестацији, њена срж биће подсећање на велике војсковође нашег народа.

"Више колона креће од споменика из центра престонице. Свечаност званично стартује почасном артиљеријском паљбом са Калемегдана у 17.30, грађани да се не зачуде ако чују топовске ударе", навео је Главаш.

Једна група људи, тзв. "устаници" ће, према Главашевим речима, кренути из парка Војводе Вука, док ће друга група кренути од споменика Његошу.

"Замишљено је да се те колоне сусретну код споменика Кнезу Михаилу и одатле колоне иду ка Славији. Од споменика Карађорђу иде додатна колона са гардистима, пуковским заставама и те две колоне се срећу на Славији где ће се чути патриотске песме и играти српске игре. После те уједињене колоне иду ка Савском тргу, ка споменику. Како се помера колона, биће отворене бочне улице", навео је Главаш.

Истиче да ће грађани на улицама моћи да виде други колорит, много државних застава, док ће велике грађевине бити у бојама српске заставе – Бранков мост, Мост на Ади, Палата Албанија.

"Заставе са грбом биће на свим институцијама, народ може да истакне и народну заставу", каже градски секретар за ванредне ситуације.

Грађанима Београда и свима који планирају да сутра прођу кроз град поручује да обавезе прилагоде изменама у саобраћају.

"Сви државни органи, Град, учествују у реализацији овог догађаја јер се дешава први пут. Молим за стрпљење и разумевање, заједно идемо ка томе да то што мање утиче на нормалан живот. На улицама ће бити низ порука пријатељства, љубави и јачање нашег националног идентитета", поручио је Главаш.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво