Читај ми!

Српским ватрогасцима који су гасили пожаре у Грчкој 50.000 евра

Еуробанка и Директна банка донирале су 50.000 евра припадницима Министарства унутрашњих послова – као подршку за 52 појединца из Сектора за ванредне ситуације, Хеликоптерске јединице МУП-а и медицинског тима који су помогли својим грчким колегама у гашењу пожара који више од недељу дана букте широм ове земље, саопштиле су ове банке.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин захвалио је ватрогасцима-спасиоцима, припадницима Хеликоптерске јединице и медицинског тима, у име свих Срба, Србије и председника Александра Вучића, јер су показали најлепше и најхрабрије лице Србије, онакве каква она то заиста јесте, наводи се у саопштењу.

"Награда коју сте добили је награда захвалности коју нисте тражили и очекивали. Нико од вас није пошао на овај задатак питајући шта ће добити, колико ће остати, да ли ће то бити претња за њега, његово здравље, породицу. Нико од вас није питао, да ли ће бити награђен. Чим сте стигли ушли сте у борбу са ватреном стихијом", рекао је министар.

Председница Извршног одбора Еуробанке Славица Павловић изјавила је да је ово време када је потребно да будемо солидарни и пружимо помоћ сваком коме је она потребна, те да су то вредности на којима та банка темељи своје пословање.

"Трудимо се да будемо поуздан партнер и да на адекватан начин помогнемо заједницу у којој живимо и радимо. Од свог оснивања у Србији 2003. године, Еуробанка је уложила више од 4,7 милиона евра у подршку локалној заједници. Данашња заједничка донација је један вид похвале и подршке за наше храбре ватрогасце који ризикују своје животе како би помогли пријатељском грчком народу који се ових дана бори са страшним пожарима", рекла је Павловићева.

Председница Извршног одбора Директне банке Весна Павловић, приликом уручивања донаторског чека, истакла је да је друштвено одговорни карактер прве заједничке акције, коју Еуробанка и Директна банка реализују са циљем да подрже најбоље и награде храброст и истрајност, својеврсни симбол и потврда великих подухвата који тек предстоје. 

"Наши ватрогасци који су се ухватили у коштац са ватреним стихијама које су, нажалост, захватиле не само нашу земљу већ и цео регион, учинили су да се осећамо безбедније, јер имамо хероје на које можемо да рачунамо. Такође, учинили су и да будемо поносни, јер је прелепа слика о нашим људима, о саосећању и пожртвованости отишла у свет", рекла је Весна Павловић.

Додала је "искрено верују да су промоција правих вредности и директна подршка наших банака најбољи начин да се помогну локална заједница и појединци, али и успешно преброде сви изазови са којима се тренутно суочавамо. Удружени са Еуробанком АД наставићемо да негујемо исте вредности", наводи се у саопштењу.

Грчка се суочава, овог лета, са великим пожарима – изгорело је више од 100.000 хектара земље и шуме, хиљаде људи је морало да напусти своје домове, а евакуисан је и велики број туриста.