Читај ми!

Бео чиста енергија: Сузбијање пожара у Винчи на око шест хектара

На несанитарној депонији "Винча" настављено је сузбијање пожара који захвата површину од око шест хектара, због чега је бели дим присутан, наводи се у извештају "Бео чисте енерије", француско-јапанске компаније, која је процесом јавно-приватног партнерства преузела депонију.

Грађани београдских насеља Карабурма, Миријево, Звездара поново су се жалили да се шири непријатан мирис праћен измаглицом налик диму.

Танјугу је у Скупштини града речено да се у извештају "Бео чисте енерије" (Beo Clean Energy) наводи да није примећен отворени пламен.

Истиче се да је оквирно 3,2 хектара покривено инертним материјалом, северна косина је и даље захваћена местимичним пожарима површине око 1,3 хектара, док је источна косина потпуно захваћена пожаром површине око 1,5 хектара.

На гашењу пожара ангажовано је шест камиона, један багер, један дозер и један камион Ватрогасне јединице са двадесетак људи.

Указује се да је место пожара прекривано инертним материјалом и поливано емулзијом на бази алги растворених у води.

Сви учесници у гашењу пожара имају основну личну заштитну опрему, наглашава се у извештају, као и додатну опрему за заштиту дисајних органа.

Додаје се да се "људство ротира у краћим временским периодима", и да није забележена ниједна повреда на раду, као ни материјална штета.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво