Читај ми!

Друмски разбојници у Србији на мети полиције – појачана контрола дуж ауто-пута

У повратку с летовања многи су се питали шта је разлог неуобичајено великог присуства полиције на свим одмориштима дуж ауто-пута. Биће тако све до 15. септембра. Кампања је покренута пре више од два месеца. Драган Богосавац, помоћник начелника Управе полиције, рекао је за РТС да је регистровано шест кривичних дела и да су она расветљена.

Драган Богосавац је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је ово трећи месец како се спроводи акција заштите имовине и лица на путним правцима Коридора 10 на подручју Србије.

"У прва два месеца регистровано је близу шест милиона пролазака странаца кроз Србију. Имајући у виду да смо регистровали шест кривичних дела можемо рећи да смо изузетно задовољни и да смо свели ниво криминалитета на ниво статистичке грешке", казао је Богосавац.

Према његовим речима, број друмских разбојника је изузетно смањен.

"Немачки АДАК је прошлог месеца у извештају похвалио Србију, јер нису уочене ни појаве, ни активности које би указале да су они који транзитирају били угрожени било од превараната, било од других извршилаца кривичних дела", навео је Богосавац.

Од 19 до ујутру у 7 сати стоје патроле полиције дуж ауто-пута, а дежурају 24 сата.

"На свим крацима Коридора 10 на подручју Србије таргетирано је 130 објеката. Они се обезбеђују у ноћним сатима тако што су полицајци присутни на тим локацијама константно. Светлосни уређаји на патролним возилима су укључена, па страни држављани на лак начин могу да уоче полицију и да се обрате из било ког разлога. Ми свакога дана имамо повраћања страних путника који пролазе кроз нашу земљу и који се обраћају полицији свакодневно, без обзира на то да ли је то у надлежности полиције. Увезани су сви субјекти на подручју Србије. Ово се показало као један одличан потез и странци се осећају безбедно", истакао је Богосављевић.

Додаје да су међу тих шест кривичних дела  тешка крађа, крађа, превара, утаја, она дела која по свом интензитету нису тако снажна и да су два кривична дела резултат непажње путника који пролазе кроз Србију. Богосавац наводи и да су сва кривична дела расветљена.

Акција и кампања трају до 15. септембра.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво