Читај ми!

Суве славине у Белој Паланци, када ће поново потећи вода

Грађани Беле Паланке, годинама имају проблем са водоснабдевањем. Високе температуре само су отежале ситуацију. Најпре је општина, због ранијих кварова, остала без воде за пиће, а од уторка и без техничке, због чега је уведена ванредна ситуација.

Након мутне воде у цевима због обилних падавина у Белој Паланци сада тропске температуре и суве славине. Скоро две недеље Белопаланчани су без воде за пиће, а од уторка и без техничке. Незадовољни грађани су принуђени да се сналазе како знају и умеју.

Поједини имају пумпу у двореушту и ту воду користе као техничку, а вода за пиће купује се у флашама. Грађане брине муљ у води.

Фонтана "Стовна" је у овим крајевима синоним за хладну,планинску воду. Ових тропских дана нажалост,у Белој Паланци из стовни не излази нити хладна ни топла вода".

У локалној самоуправи кажу да чине све да помогну грађанима док се проблем не реши, па су на 14 пунктова делили флаширану воду. Водоснабдевање је прекинуто због квара на пумпи на водозахвату.

Заменик председника општине Бела Паланка Мирослав Маринковић каже да су кварови на пумпном постројењу последица поплаве која је управо била и на самом изворишту.

Маринковић наводи да, по неким проценама, у наредних десетак дана потрајаће проблеми са снабдевањем грађана пијаћом водом. Надамо се да ћемо до краја дана имати бар техничку воду у систему, додаје Маринковић.

Надлежни у општини Бела Паланка покушавају да набаве још цистерни за снабдевање водом, а затражили су помоћ и од сектора за ванредне ситуације и Војске Србије.

 

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво