Читај ми!

Кабасти отпад затрпава Сићевачку клисуру, ренџери пописали преко 200 дивљих депонија

Ренџери Сићевачке клисуре имају сличне проблеме свакога лета. Њима нису проблем толико немарни туристи колико дивље депоније које лако плану. Душан Смиљанић из удружења Виа Милитарис каже за РТС да је на подручју целе Сићевачке клисуре пописано преко 205 дивљих депонија. Наводи да их због познавања терена зову и ватрогасци да помогну када избије пожар.

Душан Смиљанић је гостујући у Београдској хроници рекао да су у Сићеву за три године успели да региструју и попишу преко 205 дивљих депонија.

"То је вишедеценијски проблем, углавном се ради о кабастом отпаду. У Сићевачкој клисури има преко десетак села, то су све планинска села. Дешава се велики проблем с тим отпадом који се не одвози. Тако да немамо за сада решења. Депоније су велики проблем", казао је Смиљанић.

Пре двадесетак дана је, додаје, букнуо пожар на једној од највећих депонија. Ватрогасци их, кажу, зову, пошто знају терене.

"Ми смо им фактички логистичка подршка. Спроводимо их до терена. Комуницирамо с мештанима, помажемо. До неких депонија може да се дође само теренским возилом и гашење је веома отежано", рекао је Смиљанић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво