Читај ми!

Наставак акције "Волим реку, а ти?" у сарадњи са компанијом "Хенкел"

Акција "Волим реку, а ти?" наставља се чишћењем Ћелијског језера код Крушевца и Градског језера у Белој Цркви.

Под окриљем Хенкелове "Pro Nature" линије производа, у сарадњи са Савезом организација подводних активности Републике Србије (СОПАС), настављен је еколошки пројекат под називом "Волим реку, а ти?" који је започет прошле године.

Компанија Хенкел и СОПАС настављају акцију чишћења воденог богатства наше земље. Прве две акције реализоване су протеклог викенда када је из језера Ћелије код Крушевца и из Градског језера у Белој Цркви извучено око 200 килограма отпада.

Тим поводом Милица Шљиванчанин, менаџерка за развој категорија и маркетинг у продаји у Хенкелу, изјавила је: "Желела бих да захвалим Савезу организација подводних активности Републике Србије на прилици да већ другу годину заредом сарађујемо на овом пројекту и заједно покажемо одговорност према наслеђеним природним богатствима. Овај пројекат смо замислили као дугорочну иницијативу и драго нам је да је одмах након прве сезоне препознат његов значај".

"Тежимо да сваке године учинимо више за очување животне средине, зато ове сезоне уместо четири, чистимо шест локација. Велико хвала и свим нашим запосленима који су пружили свој допринос у чишћењу језера Ћелије и на терену показали колико нам је ова тема значајна", додала је Шљиванчанинова.

"Србија има много водених токова – река, језера чиме се поносимо, али тај дар природе на жалост, као и много тога данас, не ценимо довољно. Својом непажњом довели смо до тога да је у нашим водама веома много отпада, што озбиљно угрожава животну средину и воду. Ронилачки клуб Калипсо (Calypso) више од 20 година редовно чисти водене токове", рекла је Божана Остојић, председница Савеза организација подводних активности Републике Србије

"Срећни смо да је наш Савез организација подводних активности Републике Србије укључен у овај пројекат, као и Олимпијски комитет Србије, а част нам је што је значај овог пројекта препознала и Светска ронилачка федерација ЦМАС која даје свој допринос очувању мора, океана и свих вода са акцијом 'Blue helmets of the sea' организујући на глобалном нивоу низ акција чишћења вода", истакла је Остојићева.

Додала је да јој је веома драго да велика компанија као што је "Хенкел" учествује у акцији, и да се нада још бољим резултатима.

"Оно што бих напоменула јесте да морамо да чувамо наше воде, али и да подигнемо свест о важности чисте животне средине, пре свега за наше здравље, као и за будуће генерације", рекла је Остојићева.

Пројекат "Волим реку, а ти?" добитник је Награде за друштвено одговорно пословање "Ђорђе Вајферт" коју додељује Привредна комора Србије.

У првој сезони уклоњено је више од 650 килограма отпада са четири локације у Србији, а ове године планирано је чишћење на шест локација: језеро Ћелије код Крушевца, Градско језеро у Белој Цркви, Зобнатичко језеро код Бачке Тополе, језеро Перућац код Бајине Баште, Завојско језеро код Пирота и Ада Циганлија у Београду.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво