Читај ми!

Петница демантује да је Срђан Јанев нови директор

Управни одбор Истраживачке станице Петница саопштио је да су наводи који су се појавили у медијима о избору Срђана Јанева за новог директора – неистинити.

Медији су у среду објавили информацију да је из Петнице саопштено да је нови директор Истраживачке станице Петница Срђан Јанев.

У саопштењу које објављено на сајту Петнице наводи се да су наводи који су се појавили у медијима о избору новог директора – неистинити.

Наводе да је са имејл адресе, која није на званичном домену ИСП, новинарима дистрибуирано лажно медијско саопштење са нетачним информацијама.

"Неки од медија су на основу тога објавили наведену вест, без провере аутентичности извора. Поред лажног медијског саопштења ИСП, мејл је садржао и личне податке који нису јавно доступни и који према Закону о заштити података о личности не смеју да се деле без сагласности", наводи се у саопштењу Петнице објављеном на званичном сајту Истраживачке станице.

Јавност подсећају да је Управни одбор Истраживачке станице Петница поднео кривичну пријаву надлежним органима.

Подсећа јавност на одлуку да Управни одбор ИСП управља Истраживачком станицом Петница до именовања новог директора, зарад обезбеђивања њеног несметаног рада.

"Чињеница је да је Срђан Јанев јуче уписан као законски заступник ИСП у АПР-у јер је законска обавеза удружења грађана да изабере и упише заступника у регистар, али он није уписан као нови директор већ као представник Управног одбора чији је члан. Јавност ће бити благовремено обавештавана о свим корацима које ИСП предузима, али искључиво званичним каналима – са званичног домена ИСП и путем веб-странице", закључује се у саопштењу.

Крајем јуна дотадашњи директор "Петнице" Никола Божић поднео је оставку. Истраживачком станицом од тада управља Управни одбор

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво