Читај ми!

Аутобуске станице у Блоку 42 још нема – зашто су стали радови на пројекту вредном 20 милиона евра

Пусто градилиште будуће нове аутобуске станице и избледела слика пројекта, а на прилазном путу у реконструисаном асфалту рупа. Према писању медија, последња информација стигла из БАС-а јесте да се још чека грађевинска дозвола и да је радове успорила Комисија за верификацију идејног решења станице, која није заседала због коронавируса. Секретаријат за урбанизам је у априлу негирао ове тврдње са образложењем да комисија од БАС-а још није добила измењену документацију.

Камен темељац за изградњу нове аутобуске станице у Блоку 42 постављен је још 2018. године. Међутим, на овом месту аутобуса још увек нема.

Од 2019. долазни перон БАС-а је привремено смештен иза старе железничке станице, а због изградње "Београда на води", измешта се цела станица. Као да гужве и високе температуре нису довољне.

"Буде тешко када је гужва, поготово када је овако топло време, у градском превозу када нема и климе, баш је тешко", каже суграђанка.

Кроз аутобуску станицу свакодневно прође око 7.000 путника.

"Са аутобуске станице свакодневно је између 1.100 до 1.200 редовних полазака. Конкретно данас су 1.204 редовна поласка, од тога имамо 560 у међуградском саобраћају и 644 у приградском саобраћају", наводи Зоран Крстевски, помоћник шефа станице.

Последњи најављен рок за изградњу нове аутобуске станице био је крај 2021. године.

Зашто су стали радови на пројекту вредном 20 милиона евра, покушали смо да сазнамо од директорке за инвестиције БАС-а, али одговор нисмо добили.

Писали смо Граду, који је у овом јавно-приватном партнерству обезбедио земљиште. Стигао је одговор из Секретаријата за саобраћај да нису надлежни.

Покушали смо да разговарамо и са појединцима надлежним у Граду, нажалост нисмо добили одговор.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво