Читај ми!

Ловци одстрелили срндаћа који је нападао људе у околини Крушевца, међу повређенима и две девојчицe

По налогу ветеринарског инспектора, ловци су вечерас одстрелили срндаћа због ког су мештани Пепељевца, села надомак Крушевца, десетак дана живели су страху. Животиња је улазила у дворишта, баште, насртала на људе и повредила неколико особа.

Прва у Пепељевцу сусрет са срндаћем пре десет дана имала је 65-годишња Зорица Живадиновић. Напао ју је у башти где је са супругом брала лук.

"Како сам ја устала, савила и подигла се, он је кренуо на мене, избо ме. Има три, четири овде убода, сечено као ножем. Држала сам га, акала сам се са њим за рогови. Муж ми исто има модрице на руку и на ногу како га држао, пустио га и он је отишо", прича Зорица.

У двориште породице Велинов срндаћ је ушао прексиноћ. Истрчао је из кукуруза, прескочио базен крај кога се играло четворо деце, оборивши и повредивши најпре шестогодишњу Сару.

"Ја сам мислила да се онесвестила, ја сам пришла и она је устала и побегла, а он је почео мене да јури", прича десетогодишња Вишња Велинов.

Отац нападнутих девојчица Игор Велинов каже да је Сара имала ударац у главу и расекао ју је роговима, док је Вишњу посекао по стомаку.

"Деца су почела да вриште, ја сам излетео напоље, ухватио сам га за рогове и кад су деца била на безбедном, ја сам га пустио", додаје Игор.

Видео-снимак који кружи интернетом, направљен у суседном Лукавцу, буди је сумњу да срндаћ из Пепељевца обилазио и околна села. По начину на који је напада и без страха прилази људима, ловци су проценили да је реч о грлу које је чувано.

"Такво понашање срнеће дивљачи у природи није уобичајено. Крајем јула почиње сезона парења када код мушких јединки прораде хормони, имају жељу за парењем и срндаћ тада у потпуности промени понашање. Он човека који га је до јуче хранио, са ким се мазио и где је улазио у кућу, напада. У контакту смо са ЗОО хигијенском службом да покушамо да га ухватимо", објашњава Миломир Цивић, управник Ловиша Расина Крушевац.

Ловачко удружење у Крушевцу саопштило је вечерас да су чланови ловочуварске службе око 20 часова у санитарном лову, који је и усмено наложио и ветеринарски инспектор, у атару села Пепељевац, у близини реке Пепељуше, одстрелили срндаћа који је претходних дана нападао људе.

По налогу ветеринарске инспекције, одстрељена животиња биће послата у Ветеринарски институт у Краљеву ради даљих испитивања.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво