Читај ми!

Грађани и даље протестују на Карабурми, траже да се ухапси возач који је аутомобилом ударио дечака

У Улици Маријане Грегоран на Карабурми и даље стоје окупљени грађани како би изразили тугу због деветогодишњег дечака који је погинуо у удесу у тој улици, као и незадовољство што је возач који га је аутомобилом ударио на слободи.

Протест је почео синоћ, а вест да је преминуо дечак са Карабурме, кога је у недељу аутомобилом ударио возач, па побегао с места несреће, на Улицу Маријане Грегоран на Карабурми је извела неколико стотина житеља тог београдског насеља.

Поручили су да се неће склонити са улице док не буде ухапшен возач којем је суд дозволио да се брани са слободе.

Поред тога, траже и да казнена политика за кривична дела у саобраћајним несрећама буде оштрија.

Током читаве ноћи грађани су се смењивали на протесту, а истрајни су у намери да се неће померати са улице све док возач не буде ухапшен. 

Улица Маријане Грегоран је блокирана за саобраћај. 

Дечак је у недељу с оцем и млађим братом прелазио улицу на пешачком прелазу, када је на њих налетео аутомобил, а возач је побегао с лица места.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић рекао је за РТС да би случај саобраћајне несреће на Карабурми требало да преузме Више тужилаштво, јер се ради о најтежем кривичном делу против безбедности саобраћаја и ради се о умишљајном кривичном делу.

"Очекујем да ће Више тужилаштво преузети овај предмет и очекујем одлуку другостепеног суда што се тиче притвора", рекао је Окановић.

Заменик градоначелника Горан Весић осудио је пуштање из притвора возача и истакао да је таква одлука с правом узнемирила јавност.

"У овој земљи постоји независност правосуђа и ми немамо право да се мешамо у њихов рад. Ја не знам ко су људи који су донели ту одлуку, али се питам како могу да спавају", рекао је Весић, а саопштила Градска управа.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво