Читај ми!

МУП појаснио нова правила, возила са мањим оштећењима пролазе технички

Начелник Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов изјавио је да по Правилнику о техничком прегледу возила који се примењује од 6. јула, "мања механичка оштећења возила која не утичу на безбедност саобраћаја не представљају основ да се возило прогласи технички неисправним".

Огреботине или мања улегнућа на шасији, недостатак бочне лајсне, недостатак капица на вентилима пнеуматика, напрслина стакла на светлосним групама, недостатак течности за прање ветробрана, различите боје пресвлака за седишта и слично нису разлог да се возило оцени као неисправно, поручио је Небојша Арсов, саопштио је МУП.

"Министарство унутрашњих послова ће послати још једну инструкцију свим привредним друштвима овлашћеним да врше технички преглед возила, у циљу отклањања евентуалних недоумица контролора техничког прегледа", рекао је начелник Управе саобраћајне полиције.

Указао је, уколико су неисправни уређаји и опрема, возило не може бити оцењено као исправно, већ се власнику даје рок да отклони неисправност.

Начелник Управе саобраћајне полиције је оценио да "не постоји оправдан разлог да се на технички преглед чека у дужем временском интервалу" на шта се сада жале возачи.

Како је навео, у Србији постоји више од 1.200 правних лица овлашћених за технички преглед возила, а на једној линији техничког прегледа се у току дана може прегледати и више од десет возила.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво