Читај ми!

Стандардизација чистоће у хотелима – важан корак пред постпандемијску тржишну утакмицу

Чистоћа је прво што се примећује приликом уласка у хотел, нарочито у време пандемије. Већу шансу на тржишту имају смештајни објекти који поседују цертификат "Чисто и сигурно".

Европска унија је донирала 60 хиљада евра за куповину средства и опреме за дезинфекцију смештајних објеката, ресторана и установа културе које туристи обилазе. 

Александер Бец из ГИЗ-а који је вођа пројекта "Чисто и сигурно" каже да почиње друга фаза пројекта која ће се фокусирати на трансфер знања.

Директор ХОРЕС-а, Удружење хотелијере и угоститеља Георги Генов наводи да ће све мере које прописује СЗО и држава бити импленентиране кроз обуке тако да сваки запослени тачно зна које су процедуре и како може да их примењује.

Цертификат "Чисто и сигурно" који ће у објектима бити изложен на видном месту, појачаће осећај безбедности гостију.

"Туристичка организација Србије ће у наредном периоду анимирати локалне ТО да позову пружаоце услуга да се прикључе процесу церификације, како бисмо успели да што безболније савладамо пандемију и препреке које су се нашле пред туризмом" указује Нада Гогић из Туристичке организација Србије

Иако коронавирус још није побеђен, туристички радници се спремају за нову постковид утакмицу.

Помоћница министарке трговине, туризма и телекомуникација Рената Пинџо наглашава да се Србија спрема за једну интензивну конкурентску утакмицу која након окончања пандемије неће бити нимало једноставна.

"За наше место на европском тржишту мораћемо жестоко да се боримо", додаје Пинџова.

Иако се веровало да ће туристички радници предњачити када је вакцинација у питању, показало се да је и међу њима око 50 одсто вакцинисаних.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво