Читај ми!

Огромна гужва на Градини, најдуже задржавање на излазу из земље у правцу Грчке и Црне Горе

Други је викенд у јулу што значи да су и гужве на границама, јер су на пут кренули домаћи туристи, али и странци који су у транзиту. Према последњим подацима Управе граничне полиције, на граничним прелазима на Хоргошу на улазу у земљу се чека до сат времена, док се на прелазима Градина и Котроман путничка возила задржавају 40 минута и на граничном прелазу Прешево појачан је саобраћај ка Северној Македонији и Грчкој.

На граничном прелaзу Градина највише је путника у транзиту који иду пут Турске. Репортер РТС-а јавља да су огромне гужве, да се током преподнева чекало се око сат времена, међутим сада долази до застоја јер су одмах после бугарске границе радови на изградњи ауто-пута.

Српска царина и полиција улажу максималне напоре, свих шест трака ради и труде се да са минималном процедуром пропусте возила.

За последња 24 сата гранични прелаз Градина је прошло готово 30.000 путника.

На граничном прелазу Прешево током ноћи границу је прешло око 12.500 путника. Отворено је по пет трака на улазу и излазу из земље чека се око 40 минута.

На улазу у земљу током преподнева највише је било држављана Северне Македоније који долазе у Србију због вакцинације. Возачима се препоручује алтернативни прелаз Прохор Пчињски.

На граничном прелазу Батровци, путничка возила се на улазу у земљу задржавају око тридесет минута. У последња 24 сата, у Србију је из Хрватске ушло око 20.000 путника, и око 6.000 аутомобила.

Отворено је шест трака на улазу у земљу, на излазу из Србије нема задржавања возила.

Путеви Србије обавештавају возаче да се на путу Стара Пазова-Стари Бановци до 25. јула изводе радови у току светлог дела дана, те да се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила.

Са Обилазнице око Београда за саобраћај је затворен пролазак подвожњаком испод ауто-пута, па се саобраћај са Обилазнице око Београда, у смеру ка Београду, одвија преко петље Траншпед.

На путу Мијоска - гранични прелаз Гостун до 31. децембра планирани су радови на санацији клизишта Грачаница, уз наизменично пропуштање возила. Алтернативни путни правац је деоница Коловрат - Јабука.

На наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања возила.

 

 

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво