Читај ми!

Све више младих болује од карцинома, проф. др Даница Грујичић: НАТО је 1999. направио екоцид

Током последње две деценије знатно је повећан број деце са малигнитетима, све више тумора бележи се и код младих. Тумори су истовремено постали отпорнији на терапије, а ток болести је непредвидив. То су закључци монографије "Истина о последицама НАТО бомбардовања 1999. године" ауторки Данице Грујичић и Зорке Вукмировић.

Ауторке монографије напомињу да, према европској статистици, Србија припада земљама са средњим ризиком оболевања од канцера, али да је прва по броју умрлих.

"И сада ће неко покушати да објасни да је то због слабе организације задравствене заштите, да је то зато што људи не долазе на време, да је то зато што се нисмо добро организовали. А ми кажемо да је то зато што се у нашој животној средини десило и оно за шта је и УНЕП 1999. рекао да представља регионалну еколошку катастрофу односно екоцид", истакла је проф. др Даница Грујичић, директор Института за онкологију и радиологију.

Наглашава да су НАТО агресори гађали сва посторојења на мапама хазарда, што значи да су, истиче, смишљено желели да направе еколошки геноцид у овом делу света.

"Нажалост, у томе су успели", наводи проф. др Даница Грујичић.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво