Читај ми!

Михајловићева са синдикатима радника “Зиђина“: Разговори о колективном уговору морају да се наставе

Разговори синдиката и компаније "Зиђин" у вези са новим колективним уговором морају да се наставе и да се ускоро закључи нови уговор, рекла је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић, која се састала са представницима синдиката радника "Зиђин копера".

Зорана Михајловић састала се са представницима свих репрезентативних синдиката "Зиђин копера". Са њима је разговарала о условима рада и правима радника у овој компанији, саопштило је министарство.

"Министарство је ту да разговарамо, јер разумемо проблематику и права радника. Наш циљ је да компанија добро ради, а да радници буду задовољни. Разговори у вези са новим колективним уговором морају да се наставе и да се ускоро закључи нови колективни уговор", поручила је Михајловићева.

Представници синдиката упознали су Зорану Михајловић са тренутном ситуацијом, условима рада и проблемима које имају, те потребом да се што пре потпише нови колективни уговор, наводи се у саопштењу Министарства рударства и енергетике.

Састанку су присуствовали представници Синдиката рудара Србије Зиђин Бор, Синдиката Независност Зиђин Бор, Самосталног синдиката металаца Србије, Синдиката металурга Србије - Бор, Самосталног синдиката Зиђин Бор, Самосталног синдиката Зиђин Мајданпек и Синдикалне организације Топионица Бор.

Незадовољни резултатима шестомесечних преговора са компанијом "Србија Зиђин копер" о новом колективном уговору, представници синдиката најавили су јуче на конференцији за новинаре испред дирекције компаније организовање вишедневних протеста запослених почев од понедељка, 28. јуна.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво