Насеље за Универзијаду биће готово на време

Комплетно насеље "Белвил", у ком ће бити смештени учесници Универзијаде 2009. 1. маја, како је и договорено, биће предато предузећу "Универзијада", рекао извођач радова РТС-у.

Директор "Блока 67", предузећа које изводи радове, Слободан Михајловић, најавио је да ће то предузеће у уговореном року, до 1. маја, предати комплетно насеље предузећу "Универзијада 2009", прецизирајући да је изградња целог новобеоградског насеља -комплекса "Белвил" у завршној фази.

Он је, у гостујући у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије, најавио примопредају целог комплекса предузећу "Универзијада 2009" и да ће тај процес трајати око месец дана.

Сукцесивно ће бити предато свих 14 стамбених и два пословна објекта, који ће бити спремни и у функцији да почне опремање и припрема за боравак учесника "Универзијаде", рекао је Михајловић, подсетивши да се очекује долазак на "Универзијади 2009" представника 170 земаља.

Према његовим речима, у протеклих 18 месеци, колико траје изградња насеља, постигнут је добар резултат и да су неколико месеци пре рока урађени компликовани радови, а преостало је да се ураде "ситни инсталатерски радови у зони локала и спољно уређење, што подразумева наношење земље, сађење биљки".

Подсетивши да је продаја станова почела у јулу прошле године, директор "Блока 67" је навео да је до децембра потписано више од 1.000 купопродајних уговора за око 1.850 станова и локала, који су у продаји.

Према његовим речима, остало је још 400 стамбених јединица, продаја се и даље одвија и има "станова свих структура и локала, гаража, паркинг места".
Завршено је 95 одсто радова у будућем универзитетском насељу, па би, како је речено, следеће седмице део објеката требало да буде уступљен предузећу "Универзијада".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво