Читај ми!

Састанак инвеститора и станара блока 37 - договорили се да ће се договорити сутра

У блоку 37 тренутно затишје. На састанку у Скупштини града представници станара и инвеститора су се договорили да ће се договорити, aли сутра. У међувремену су се грађани повукли са барикада, а грађевинске машине су заустављене.

Док су њихови представници у градској скупштини разговарали са представницима инвеститора и замеником градоначелника Гораном Весићем, станари блока 37 нису дозвољавали улазак на градилиште.

Инвеститор је, с друге стране, камионом блокирао један од улаза у блок.

На састанку је постигнут договор да грађани неће блокирати градилиште и протестовати, а инвеститор неће изводити никакве радове у наредна 24 сата.

Сви ће се поново састати у среду како би покушали да нађу решење прихватљиво за све три стране.

"Верујем да можемо да нађемо решење и верујем да постоји добра воља. Да ли ћемо успети у овом тренутку не знам, али већ је велика ствар што смо сели и разговарамо јер само тако можемо да решавамо проблеме и учинимо да град буде бољи за све и да једни друге боље разумемо", истиче заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Инвеститори спремни и да откупе станове грађана

Састанак је корак у добром працу јер уз посредовања града постигнут је одређени напредак.

"Врло је реално да спречимо изградњу ове монструм зграде. То сигурно неће бити овде", уверена је представница станара Слађана Радак.

Пронаћи компромис, сигурно, неће бити лако - инвеститор истиче да због обуставе радова трпи велику штету и сматра да решење треба да буде у складу са законом.

"Нешто ће град да помогне, а мора да попусти и нвеститор. Очекујемо сутра неко повољније решење", каже представник станара Александар Ангеловски.

Инвеститори су чак премни и да откупе станове грађана којима смета изградња нове зграде, рекао је заступник инвеститора после сатанка, додавши да компанија "Дурст" дубоко верује да ће пројекат унапредити Београд, али да ће, ако дође до неког трећег решења, у интересу свих, то прихватити.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво