Читај ми!

Повратак радника у "Слободу" се очекује за 15 дана, запослени у опасним погонима чекаће још дуже

Радници компаније "Слобода", који тренутно не раде због инцидената који су се догодили у претходном периоду, неће почети са радом док се не буду створили безбедносни услови и док се не буду санирали оштећени објекти, изјавио је Драшко Милованковић из Самосталног синдиката компаније.

У изјави за Јутарњи програм, Драшко Милованковић каже да према очекивањима синдиката, радници у неопасним погонима у најбољем случају могу да почну са радом за око 15 дана.

Према његовим речима, што се тиче радника у опасним погонима, пиротехници, они ће сачекати дужи временски период.

"Када се стекну услови, код њих они ће бити парцијално позивани у објекте у којима се буду стекли услови да могу безбедно да раде", истиче Милованковић.

Додаје да ће у наредном периоду синдикат са послодавцем договорити како и на који начин ће да надокнаде радницима овај период док су код куће.

"Сигуран сам да исход мора бити повољан за све запослене", наглашава Драшко Милованковић.

Према његовим речима, сви заједно морамо да дамо допринос да се ниво безбедности радника и грађана који живе у околини компаније "Слобода" подигне на још већи ниво.

"Да би се то остварило потребно је да се укључе државни органи и експерти из министарстава полиције и одбране који ће да дају сугестије и да нас упуте да би се тај ниво безбедности остварио", поручује Драшко Милованковић из Самосталног синдиката компаније "Слобода".

Два хеликоптера Војске Србије јуче су водом превентивно поливали место где je у недељу избио пожар у кругу фабрике "Слобода".

Експлозија у магацину готових производа фабрике "Слобода" се догодила 4. јуна ове године.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво