Читај ми!

У "Слободи" на потезу деминери, евакуисани грађани се враћају у своје домове

Синоћни пожар у чачанској војној фабрици "Слобода" трећи је акцидент овог месеца. На гашењу поново су ангажовани хеликоптери Војске Србије. Евакуисани грађани се враћају у своје домове, процењује се штета, а док потпуно не буде безбедно, радници неће долазити на своја радна места.

Због високих температура и неприступачног терена војни хеликоптери водом су превентивно поливали терен где је синоћ избио пожар у кругу фабрике "Слобода". Посао је био готов након избачених 30.000 литара воде.

Житељи насеља Јездина и Придворица викенд нису провели у својим кућама. После јаке експлозије није било безнедно, а на стамбеним објектима има и доста штете.

"Попуцале су многе куће, црепови, податрешено је доста кућа. Милиција је дошла, иселила је цело насеље", рекао је Љубивоје Боричић из Придворице.

Из Градске комисије за процену штете наводе да ће утврдити штету у наредним данима. 

"Грађани се данас већ јављају градској управи да пријаве штету тако да су све те активности у току", навео је Радош Југовић из Градске комисије за процену штете.

Претходна експлозија се догодила у ноћи између 3. и 4. јуна, у магацинском простору готових производа, а штета је процењена на два милиона евра.

Нове експлозије пре два дана десиле су се, кажу, у другом магацину, а штета је већа.

"Нема везе са претходним, обзиром да по речима људи из Техничко-ремонтног завода који чисте терен, рекли су да је ту остало све као што је и било и да се десила експлозија у магацину барута", казао је Драшко Милованковић, из Самосталног синдиката компаније "Слобода".

На потезу су деминери. По завршетку њиховог посла "Слободу" чека санација, како би се што пре око 2.000 радника безбедно вратило на своја радна места.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво