Читај ми!

Агенција “Музенидис“ отказала аранжмане, каква права имају грађани који су уплатили путовање

Да троструко дуже путујете до одредишта, да вам врата хотела залупе испред вас или да уместо луксузне собе добијете собицу без погледа само су неке од околности које вам могу упропастити дуго чекано путовање. Сваке године сумњиве агенције или ауто-превозници преваре неколико група туриста. Због проблема са смештајем, који су имали српски туристи који су прошле недеље отишли на Тасос, од јутрос остали, који су уплатили аранжмане преко “Музенидис“ агенције, долазе да се распитују о својим путовањима.

Врата туристичке агенције "Музенидис" данас су отворена само за туристе и оне којима су аранжмани за Грчку отказани, али, не и за новинаре. Рекли су нам да не можемо унутра како не бисмо узнемиравали клијенте.

Међу њима је и Милица Бошковић, којој је два дана пре пута имејлом јављено да се аранжман отказује јер резервације у грчким хотелима нису плаћене. Безуспешно је од петка покушавала да добије агенцију "Музенидис".

"Мене је ту већ ухватила паника. Сутрадан сам послала мејлове на које ми нико није одговорио. Ја сам онда ту моју ситуацију онда објавила на 'Грчка инфо' и људи су масовно почели да коментаришу, да износе своја искуства и да објашњавају како су и њима аранжмани отказани два дана пре, ту сам остала затечена", каже Милица Бошковић.

Из те агенције рекли су да због сумње да је једна радница заражена коронавирусом, нису радили од петка до данас. Путници у то сумњају, а из агенције кажу да је проблем настао зато што партнер у Грчкој није хотелима уплатио аранжмане, за које је новац послат.

Зато неки путници нису отпутовали. Њих 450 јесте, али нису их пустили у хотеле. За више од половине "Музенидис" је, кажу, успео да нађе смештај. Остали се сами сналазе.

Оне који нису отпутовали, ових дана примиће у својим канцеларијама у Кнеза Милоша 84 и покушаће да реше проблем. Већ су поднели кривичну пријаву против партнера у Грчкој.

"Обратила сам се туристичкој инспекцији, Министарству туризма, добила сам информацију да ја 15 дана не могу ништа да урадим, да они нису у банкроту и да имају новца на рачуну", додаје Бошковићева.

Урош Ђукић из туристичке агенција Митос наводи да и они сарађују са грчком агенцијом "Музенидис" већ дуги низ година и није било проблема до сада.

"Посебно не оваквих, ово је нешто ново и чекамо сад још дан, два када би званично саопштење требало да изађе да виидмо шта ће бити", казао је Ђукић.

У свим туристичким агенцијама из Србије, региона и Европе које сарађују са грчком агенцијом "Музенидис" резервације су отказане.

"Отказано је и у Украјини, Русији, Белорусији, Бугарској, Грчкој, значи није само у Србији отказано, већ свуда", навео је Ђукић.

Из туристичке инспекције кажу да грађани, према закону, имају право да им се новац врати у року од 15 дана, уколико не желе заменско путовање. Уколико се то не деси, грађани треба да им се обрате, а туристичка инспекција покренуће прекршајни поступак и агенцији одузети лиценцу. Али шта ће бити са новцем и ваучерима туриста? Сваког лета иста прича.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво