Читај ми!

Декан ФДУ: Све што има везе са сексуалним узнемиравањем решићемо институционалним методама

Факултет драмских уметности у Београду издао је недавно саопштење у којем се извињава свим студентима и студенткињама које су биле жртве мобинга и сексуалног узнемиравања током претходних година. Декан Милош Павловић истиче за РТС да ће се институционалним методама борити против таквог понашања и да се више никада неће поновити.

У недавно издатом саопштењу, ФДУ се извињава свим студентима и студенткињама које су биле жртве мобинга током претходних година.

"Сексуално узнемиравање је врло осетљива тема и често побуђује велику количину емоција, а онда долази и до сензационализма и могућих паушалних процена и осуда, а најчешће долази до избегавања разговора о тиме", истиче декан Факултета драмских уметности Милош Павловић за РТС.

Каже да је ФДУ у центру пажње зато што решава такве проблеме, а не јер на њему сада има таквих дешавања.

"Ми смо одлучили да све оно што има везе са сексуалним узнемиравањем и насиљем решимо кроз институционалне методе и кроз законе и правилнике који постоје на факултету. Приметили смо да има недостатака у тим правилницима и сада их исправљамо", наглашава Павловић.

Напомиње да се факултет не бави никаквим кривичним прекршајима, већ прекршајима етичког кодекса и професионалног понашања.

"Кодекси већ постоје, али се усавршавају. У пракси примећујемо да има недостатака и ми ћемо их исправити. У сваком случају, решићемо наше проблеме. Мислим да смо извели све акције за које смо имали могућност и мислим да смо извели праву превентиву и да се таква понашања неће више појављивати на факултету", каже Милош Павловић.

Пријемни испит за ФДУ 12 дана 

На пријемни испит за глуму на Факултету драмских уметности (ФДУ) у Београду пријавило се 366 кандидата, а велико је интересовање и за филмску режију, где на једно место конкурише 13 потенцијалних студената.

Павловић каже да глума, већ по традицији, трпи највећи притисак кандидата.

"Колеге раде јако напорно и дуго да би направили селекцију. Испит траје по 12 дана", истиче Павловић.

Каже да је, с обзиром на број студената које примају и величине група, интересовање велико за готово све катедре.

Поједини професори који примају нову класу неће бити на пријемном испиту, а декан каже да се ФДУ труди да испуни сва правила и све норме понашања.

"Избегавамо могућност сукоба интереса, тако да сви професори који су у могућем сукобу интереса са кандидатима неће бити у комисији", каже Павловић.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво