Читај ми!

Протест у Сурдулици због црног дима из Кнауфовог постројења

Због загађена које, како тврде, производи фабрика камене вуне "Кнауф", у Сурдулици је протествало неколико десетина грађана и чланови удружења "Удахни дубоко". Траже да се фабрика измести како би се заштитила животна средина.

Окупљени су своје незадовољство исказали и шетњом до фабрике која се налази у индустријском делу Сурдулице, Бело поље, а у близини су и куће и школе.

Недавно се из димњака фабрике камене вуне у Сурдулици видео црни дим, који је узнемирио грађане.

Није први пут да се примете испарења из "Кнауфа", а разлог за ово је, како наводе у саопштењу те фабрике, технички проблем са пумпом за дозирање везива.

Није било повреда нити оштећења опреме, кажу, уз извињење грађанима Сурдулице.

Напомињу да два пута годишње мере ниво емисије гасова и да је последње било крајем марта ове године, као и да су резултати у складу са Уредбом о граничним вредностима емисије загађујућих материја у ваздуху из стационарних извора загађења.

Из општине Сурдулица поручују да од "Кнауфа" очекују већа улагања у екологију, желе да фабрика послује и има још филтера и пречишћивача, као у градовима где већ раде и имају своја представништва.

"Кнауф инсулејшн Србија" послује у Сурдулици од 2005. године, има око стотину запослених и каменом вуном снабдева наше и још шест држава у окружењу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво