Читај ми!

Свечани дефиле кроз Кнез Михаилову, полиција слави свој дан

Koњаници Полицијске бригаде, Оркестар полиције и припадници различитих организационих јединица МУП-а су, у склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, традиционално свечано продефиловали Кнез Михаиловом улицом до Калемегдана.

Уз звуке маршева "Поздрав Београду", "Дикси парада", "Сан Ангело", "Александар", "Милош Велики", "Јаков Ненадовић", "Марш на Дрину" и "Краљева гарда" уживали су Београђани, а посебну пажњу најмлађих измамили су коњаници.

Свечани дефиле придружио се тактичко техничком збору припадника Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, на коме су грађани имали прилику да се упознају са вештинама, опремом и возилима која полиција користи у свом раду.

Програм је посебно прилагођен деци која ће уз дружење са полицајцима и игру, имати прилику да науче основе безбедности и упознају се са улогом полиције.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво