Читај ми!

Хеликоптерски десант "Грифона" на вежби у Делиблатској пешчари

У оквиру Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021", Батаљон за специјалне операције "Грифони" из састава 72. бригаде за специјалне операције реализује противтерористичке вежбе и тактичка увежбавања у рејону Делиблатске пешчаре.

Уз подршку јединица Ратног ваздухопловства и ПВО, припадници јединице увежбавају тактике, технике и процедуре које се примењују приликом уништења терористичке групе која је заузела објекат од посебног значаја, саопштило је Министарство одбране. 

Тактичка увежбавања на копну, хеликоптерски десант, зарони у воду, извиђање и прикупљање обавештајних података само су део сложених вежбовних активности које припадници 72. бригаде за специјалне операције реализују у оквиру вежбе "Муњевити удар 2021".

Учешћем на вежби "Муњевити удар 2021" унапређују се способности јединице за реализацију додељених задатака и ефикасан одговор на потенцијалне изазове, ризике и претње безбедности у свим земљишним, метеоролошким и борбеним условима, наводи се у саопштењу.

На Тиси код Титела припадници Речне флотиле

Припадници Речне флотиле реализују на Тиси код Титела тактичка увежбавања и вежбе у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, а у оквиру здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021".

Током вежбе проигравају се тактичке радње и поступци речних јединица Војске Србије на спречавању продора непријатељских речних снага у дубину распореда сопствених јединица одбраном пловног пута.

Вештим маневром пловних објеката у садејству са ловачко-бомбардерском авијацијом извршавају се тактичке радње на блокади и контроли пловног пута, десантирање и успостављање скелског места прелаза, уз заштиту бродова Речне флотиле, и проигравају бројне друге ситуације у којима се могу наћи припадници речних јединица приликом реализације борбених дејстава у захвату пловних путева.

На полигону код Титела је ангажовано око 300 припадника Војске Србије из састава Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО, 12 бродова, четири ваздухоплова, три амфибијска транспортера и више од 25 других пловних објеката.

Вежбовне активности на привременом полигону "Тител" део су здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем "Муњевити удар 2021", коју на осам локација широм Републике Србије изводе јединице Копнене војске у садејству са Ратним ваздухопловством и ПВО, 72. бригадом за специјалне операције и 63. падобранском бригадом.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво