Читај ми!

Кад се у Ваљеву удруже зет, ћерка и ташта – јапанске препелице и јаја одлазе и преко Дрине

Епидемија ковида 19 подстакла је појединце који су остали без посла да се брзо прилагоде новим околностима. Ваљевац Немања Пантелић, 14 година бавио се музиком, а сада је посвећен гајењу јапанских препелица.

Љубав према животињама и знање стечено у Пољопривредној школи, подстакли су Ваљевце Немању Пантелића и његову ташту Наду да се окушају у новом послу. 

Подрум су преуредили у малу фарму јапанских препелица. Почели су са јатом од 120 птица, које се за четири месеца проширило на четири стотине. 

"Почео сам да истражујем и схватио да је баш ово прави тренутак да започнемо посао са препелицама", наводи Немања Пантелић из Ваљева, додајући да квалитет јаја, која могу да ојачају имунитет, представља један од разлога за покретање посла. 

Немањина супруга Марија апсолвент је на Пољопривредном факултету, али је идеја за нови посао потекла од таште Наде Михаиловић Ђурђевић. Занимљиво је да је она после Саобраћајног факултета завршила средњу Пољопривредну школу.

"Релативно није велико улагање, а срећа је да оне брзо сазревају. Од дана кад се излегу до проношења неких 45 дана", објашњава Нада Михаиловић Ђурђевић из Ваљева. 

Јаја и јата јапанских препелица из Ваљева стижу у све крајеве Србије, али и преко Дрине, јер су зет, кћерка и ташта активни на друштвeним мрежама, што је данас неизоставни део пословних подухвата.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво