Читај ми!

Вулин и Јохансонова о даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је у Београду са комесарком Европске уније за унутрашње послове и миграције Илвом Јохансон о даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција, организованог криминала и корупције.

Александар Вулин је истакао да је за решење проблема ирегуларних миграција неопходно да Европска унија заузме јединствено, заједничко решење и нагласио да Србија неће бити паркинг за мигранте.

Министар је указао да је од почетка мигрантске кризе Србија имала хуман и одговоран приступ, што је препознато и више пута похваљено од стране међународне заједнице.

Министар Вулин и комесарка Јохансон сложили су се да миграције нису нов феномен и да ће оне увек постојати те да је зато заједнички задатак не да се оне спрече, већ да се уреде на легалан начин. У том контексту сарадња и заједнички рад европске Агенције за граничну и обалску стражу - Фронтекса и српске полиције је добар правац.

"Данас на граници са Бугарском отпочињемо нови вид сарадње и драго ми је што ћемо добити подршку Фронтекса ангажовањем њихових припадника који ће се са српским граничарима борити против ирегуларних прелазака границе", рекао је министар Вулин, а наводи де у саопштењу МУП-а.

Говорећи о борби против организованог криминала, министар Вулин је нагласио одличну сарадњу Србије са Европолом, а комесарка Јохансон је истакла да Европска унија подржава Србију на пољу унапређења борбе против организованог криминала, сузбијања корупције и посебно у области владавине права, а у контексту процеса евроинтеграција Србије.

Kомесарка је нагласила да је Србија поуздан партнер у решавању ирегуларних миграција и изразила задовољство због доласка припадника Фронтекса на границу Србије и Бугарске, што ће значајно унапредити сарадњу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво