Читај ми!

Тамара савладала 35 препрека на трибалион трци, али пре тога и ону најважнију – животну

Трибалион трке изузетно су захтевне, а Тамара Ступкин једна је од оних која је успела да пређе 23 километра, савлада 35 препрека и оконча ту трку. Пливала је, носила балване, трчала, прескакала препреке и све то само месец дана након хемиотерапије. Било ми је важно да се вратим у живот и да покажем себи да сам и даље ту и да је све у реду, поручује Тамара.

На питање колико је на скали од 1 до 10 било тешко учествовати у таквој трци, Тамара каже 12.

"Када сам се пријавила за трибалион трку знала сам да неће бити лако, али апсолутно нисам могла да претпоставим колико ће заиста бити тешко", наводи Тамара Ступкин.

Каже да се раније бавила кросфитом, рекреативно је трчала, редовно шетала и сматрала је да ће јој то омогућити да релативно лако прође кроз трку.

"Међутим, заиста није било тако, било је изузетно тешко", додаје Тамара.

Прешла је 23 километра и савладала 35 препрека. Истиче да је очекивала да ће јој препреке бити најтеже, али да су успони били јако тешки.

"Оно што је мени интересантно када са ове временске дистанце посматрам трку је чињеница да ми је теже било на трећем него на 23. километру и на самом почетку су били ти успони који су за мене у том тренутку били изузетно технички захтевни и незбрдице којима сам се у почетку радовала, а онда схватила да ни оне нису наивне", објашњава Тамара.

Наводи да су јој у једном тренутку, врло близу старта, ноге отказивале, мишићи је болели, била је задихана. Ипак, како истиче, није намеравала да одустане.

Имала је и подршку других учесника који нису ни знали да је месец дана пре тога завршила хемиотерапију.

"Претпостављам да нису знали шта сам преживела пре свега тога", додаје Тамара.

На питање колико је ова трка била важна за њу, Тамара каже да је у својој глави поистоветила своју победу над болешћу са победом на трци, тј. тиме што је трку завршила.

"Било ми је важно да након тог зачараног круга одласка у болнице, разноразне дијагностичке процедуре, лечење које је трајало пуних шест месеци, јако ми је било важно да искорачим из те средине и да се вратим у живот и да покажем себи да сам и даље ту и да је све у реду", закључила је Тамара Ступкин.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво